abc
  Zoeken op: Alle woorden Een van deze woorden Complete zin
if dutch is abacadabra for you ... Klik om deze pagina te verversen
Inhoud verversen
Hoofdmenu

Tip: u kunt de tekst vergroten en verkleinen door met de Ctrl-toets ingedrukt aan uw muiswieltje te draaien.
Hoofdmenu

Algemene informatie over DualCAD

Gratis DGN tekenen met DualCAD

27/10/10 Bij het amerikaanse bedrijf Pangaea CAD Solutions kunt u een gratis DGN-editor downloaden. DGN-bestanden zijn de CAD-tekeningen van Microstation of PowerDraft (de lichte versie van Microstation). Veel nederlandse gemeenten werken hiermee. DualCAD maakt gebruik van de OpenDGN-bibliotheek die door Bentley beschikbaar is gesteld in de ODA. We hebben het programma even voor u getest en het lijkt bijzonder goed te werken. We hebben geen uitvoerige test gedaan, maar zo te zien zijn de belangrijkste tekenfuncties aanwezig. Ondermeer is het erg handig dat u hiermee een DGN-tekening kan omzetten in een PDF-bestand, bijv. om er met Bluebeam PDF Revu aantekeningen op te kunnen maken. Om er echt productief me te worden vereist het wel enige oefening, (voor Microstation-tekenaars zal het gemakkelijker zijn dan voor AutoCAD-tekenaars), maar voor het bekijken, afdrukken en wijzigen van een DGN-bestand is dit een erg goed hulpmiddel als je even geen Microstation bij de hand hebt. Zet in elk geval de werkbalken eerst even aan en kijk op de website voor beginnersuitleg.

DualCAD is er trouwens ook als gratis DGN-viewer voor in situaties waar wijzigen ongewenst is.

Waarom is DualCAD gratis?
Pangaea brengt deze software gratis uit om daarmee aan te geven dat ze over zeer degelijke set DGN-functies beschikken, welke in betaalbare vorm beschikbaar zijn voor ontwikkelaars. Tevens is het een opstapje naar webbased DGN-bestanden bekijken en bewerken (WebDGN).

De download en meer informatie vindt u op de website van Pangaea. Het programma is slechts 7,5 Mb groot, dus eindelijk eens iets waar uw computer niet trager van wordt!


Nieuws rond DualCAD

Afbeelding vergroten
Uw reactie wordt zeer op prijs gesteld. Zegt het voort!

Klik voor onze Facebook-pagina Om te voorkomen dat uw surfgedrag op onze website kan worden gevolgd door derde partijen, zoals Facebook, hebben wij alle actieve links e.d. verwijderd, m.u.v. Statcounter. U kunt natuurlijk nog wel onze Facebook-pagina bezoeken.
Meer informatie?
Wilt u meer informatie, een offerte of een webdemo? Vul dan hier uw gegevens in. We sturen dan per email de gevraagde informatie of geven u enkele datums voor een webdemo.

Sinds maandag 2 juli 2007 zijn op ideoma.nl pagina‘s bekeken. Bekijk hier de statistieken

Open uw PDF!
Stop printen, krassen, scannen - maak uw PDF-aantekeningen meteen digitaal!

Open uw DWG!
Bespaar fors op uw CAD-licentiekosten met Open DWG software!Probeer GstarCAD eens ... © Copyright 1992-2022, IDEOMA intelligent systems bv